Tulikin sitten kesävaalit

Ajankohtaista


Kuntavaalien 2021 vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa kaksi viikkoa eli 26.5.-8.6.2021 ja ulkomailla neljä päivää eli 2.-5.6.2021. Äänioikeusrekisterin poimintapäivä on perjantai 23.4.2021. Ehdokaslistoja voi täydentää 4.5.2021 saakka ja ehdokasasettelu vahvistetaan 4.5.2021. 


Koska uudet valtuustot aloittavat 1.8.2021 tuli nykyisille valtuutetuille jatkoaikaa. Itsellä jatkuu valtuutetun pestin lisäksi kaupunginhallitus ja konsernijaosto. Kokouksia on  vielä kesäkuussa tiedossa. Kesä-heinäkuu ei taida olla uusille valtuutetuille pelkkää lomaa, sillä kesällä käydään neuvotteluja luottamuspaikoista ja laaditaan Pormestariohjelmaa.Toisaalta, kukas tässä mitään lomamatkoja suunnittelisi ja etäyhteyksiä hyödynnetään joka tapauksessa. 
Nyt kysytään turnauskestävyyttä ehdokkailta, sillä vaalikampanja venyy. Monelle vaalien siirto tuo lisäaikaa vaalityön suunnitteluun. Itsellä on vaalikoneisiin vastaaminen kesken, joten nyt taisi tulla enemmänkin aikaa vastailla.Vaalityön suunnittelu ja aikataulutus uudelleen ovat seuraavat tehtävät ja kohta pääsee ottamaan kuvia kevät- ja kesäsäässä.

Nyt vielä nautitaan tästä talvesta.