Tampereen likka

Lapsuus ja nuoruus

Lapsuus rakastavassa perheessä, johon kuului äidin ja isän lisäksi isoveli. Rakkautta ja rajoja, huolenpitoa, juuri sitä mitä tarvitaan, jotta voi kasvaa turvassa. Asuimme kaupungin keskustassa, Hämeenpuiston vieressä. Olin kuusivuotias kun muutimme Hämeenpuiston ja Satakunnankadun kulmaan, Seurahuoneen taloon. Talossa asui lapsiperheitä, joten kavereita riitti kesäisiin ja talvisiin leikkeihin. Koko taloyhtiön piha oli käytössä. Saimme vapaasti touhuta, meihin luotettiin, ja tiesimme, että meistä välitetään. Kesäisin osallistuin Näsinkallion leikkikenttätoimintaan. Siellä opin jo lapsena laululeikit, joita tarvitsin myöhemmin työelämässä.

Seurahuoneen talossa asui myös Väinö Linna perheineen, ja me kaikki lapset tiesimme kuka hän on. Muistan edelleenkin elävästi, kuinka tunnettu kirjailija ja yhteiskuntamme kuvaaja usein käveli rauhallisesti pihan poikki ja ajoi sitten mersullaan ulos porttikongista.

Hämeenpuiston toisella puolella oli ja on toki edelleen Puisto-Emmaus, jossa toimii partiolippukunta Tampereen Lokit. Aloitin Lokeissa samana syksynä kuin opinpolkuni Aleksanterissa. Partio johdatti minut yhdistystoimintaan ja vastuunkantoon, joka onkin sitten kulkenut matkassani. Olen saanut kokea ensimmäiset johtamisopinnotkin partion koulutuksissa.

Olen kasvanut työläisperheessä, jossa kannustettiin käymään koulua ja opiskelemaan. Kotona kasvoin myös musiikin maailmaan, sillä isä lauloi kuorossa ja soitti pianoa. Isällä on suuri vaikutus siihen, että minusta tuli musiikkia rakastava. Isä innosti minua myös laulutunneille.

Isä oli Raholan poikia ja äiti oli muuttanut Hämeenkyröstä Tampereelle, he tutustuivat VPK-talon tansseissa. Liekohän siitä perintönä syntynyt itselleni lavatanssikipinä? Molemmilla oli iso suku, ja tykkäsin kulkea vanhempien matkassa sukulaisissa. Suku on aina ollut minulle rakas. Perheemme kävi myös marjastamassa ja sienestämässä, ja maaseutu tuli tutuksi taatan luona. Vahva luontoyhteys syntyi jo lapsena, toki myös partiotoiminta on siihen vaikuttanut.

Opiskelua, perhe-elämää ja yksinhuoltajuutta

Erityistä

Miksi lähdin puoluepolitiikkaan?

Ystävät kertovat


“Sinulla on laaja tietämys yhteiskunnallisista asioista sekä asioiden hoidosta; olethan ollut monessa toimielimessä pitkään. Ajat pienten ihmisten asioita tietotaidolla sekä sydämellä, et ole paatunut poliitikko etkä kaavoihin kangistunut. Osaat heittäytyä tilanteisiin niiden vaatimalla tavalla (on se sitten liiton puheenjohtajuus tai fiilistely artistin lavan edessä). Se on taito, jota arvostan sinussa.

”Olet työhösi ja asioihin sitoutunut, ahkera etkä luovuta helposti vaikeiden asioiden edessä. Yrität löytää ratkaisuja monelta kantilta. Positiivien ja mukava persoona.”

”Olet ystävänä luotettava, avoin, ystävällinen ja sydämellinen. Iloisuutesi ja hymysi ovat sinussa ihania ulkoisia piirteitä.”

”Olet avoin ja luotettava ystävä, joka toimii usein primus moottorina yhteisössäsi. Sitoudut, otat selvää asioista ja kannat vastuuta, et luovuta. Ihana ystävä!”

“Olet hyvä kuuntelija ja sparraaja elämän eri vaiheissa. Olet antanut hyvän mallin siitä kuinka toimia lastentarhanopettajana ja esimiehenä päiväkodissa.”

“Huippu hauska seuraihminen, ihanien juhlien järjestäjä, joissa ystävät tapaavat toisensa.”

Suositteluja

“Annella on laaja-alainen kokemus, näkemys ja kyky yhteisten asioiden hoidossa. Hänen hyvä yhteistyökykynsä ja laaja verkostonsa auttavat asioiden hoidossa, Kun hän ottaa jonkin asian hoitaakseen niin hän myös hoitaa. Luonteeltaan Anne on empaattinen, iloinen ja ystävällinen.” Seppo Järvenpää, Tampere

Tampereen LIKKA haluaa parasta synnyinkaupungilleen ja tahtoo palvella edelleen kuntalaisia valtuutettuna.
Tampere on!

Pidetään huolta Tampereesta
Tampere pitää huolta meistä.