Miksi lähdin puoluepolitiikkaan?

Monivuotinen ay-toiminta ja halu panostaa jäsenkunnan asioiden hoitoon ovat olleet minulle tärkeitä. Olenkin voinut vaikuttaa asioihin myös valtakunnan tasolla. Kiinnostus politiikkaan vahvistui, olinhan aktiivinen kaupungin asioiden seuraaja, ja kaupungin työntekijänä koki myös epäkohtia. Vanhempani olivat demareita ja myös aktiivisia taustatoimijoita, kun olin lapsi ja nuori.
Puolueen arvomaailma oli ratkaiseva tekijä, hyvinvointipalveluiden laatuun halusin vaikuttaa ja tietysti kasvatukseen ja opetukseen. Halusin panostaa myös ympäristöasioihin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin – siinähän ne tärkeimmät. Puoluetoiminta sopi tietysti myös yhdistystoimijalle, sopiva jatkumo.

Politiikassa teen töitä hyödyntäen monipuolista osaamista ja kokemusta elämässä. Teen töitä sydämellä.

Monivuotisena yhdyskuntalautakunnan jäsenenä olen myös päässyt käsittelemään arkkitehtuuria, rakentamista ja kaavoitusta, eli arkkitehtuuriharrastukseni on näin päässyt toteutumaan.
Kaupunginhallituksen ja Konsernijaoston jäsenyydessä olen voinut hyödyntää laaja-alaista osaamistani, ja eipä ole haittaa silläkään, että pidän työhyvinvointia ja osallisuutta oleellisena.

Mukana kuntapolitiikassa, koska:

  • kaupunkilaisten kuuleminen, osallisuuden vahvistaminen on oleellista
  • vaikutusten arviointi päätöksentekoon (lapsivaikutusten arviointi saatu Tampereelle)
  • kestävän tulevaisuuden puolestapuhuja
  • retkeilyn kehittäminen
  • varhaiskasvatuksen ja opetuksen puolesta
  • lasten ja nuorten osallisuuden vahvistaminen
  • henkilökunnan työhyvinvoinnin merkitys pitää tulla näkyviin

Kausi elokuu 2021-

Valtuustovaaleissa sain enemmän ääniä kuin edellisellä kerralla, mutta jäi viidestä äänestä kiinni, että olisin varsinainen valtuutettu. Ensimmäisenä varavaltuutettuna olen kuitenkin ollut jo kaikissa, paitsi yhdessä valtuuston kokouksessa (tilanne joulukuu 2021).

Luottamustehtävät, jotka sain ovat sopivia kiinnostuksen kohteilleni. Edellisistä luottamustoimista on paljon hyötyä nykyisissä vastuullisissa tehtävissä. Mahdollisuus käsitellä mm. päiväkoti- ja koulurakentamista, retkeilyn kehittämistä ja metsien hoitoa. Arkkitehtuuriohjelmaa pääsin valmistelemaan ja kaupunkikuvaakin pääsen käsittelemään.

Vuosi 2023 toi uudet haasteet ja vastuuta lisää. Konsernijaoston puheenjohtajuus tuo ohjelmaani yhtiömaailman ja talousosaaminen vahvistuu. Monivuotinen kokemus kuntapolitiikassa auttaa tässäkin tehtävässä.

Politiikkaa teen sydämellä, järki muistaen!

ALUEVAALIT 2022

Aluevaaleissa olin mukana, koska maakunta on tullut minulle tutuksi järjestötyön kautta. OAJ-valtuutettuna ja yhden vuoden toimittuani alueen opettajien asiantuntijana, ovat maakunnan eri seudut tulleet hyvinkin tutuiksi. Maakunta on tullut tutuksi myös retkeilyn myötä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittäminen ja osallisuuden huomioiminen on PIRHASSAkin minulle tärkeätä.

Työskentely monipalveluvaliokunnassa on vahvistanut osaamistani ja tässäkin on kokemuksista työuralla apua.

Olen mukana ihmisten takia, hyvinvoinnin puolesta.

PUOLUEOSASTO

Nykyisessä puolueosastossa, Hakametsän Sosialidemokraatit ry, olen toiminut johtokunnassa ja ollut myös varapuheenjohtaja. Kesästä 2021 olen toiminut puolueosaston sihteerinä ja johtokunnan varajäsenenä. Tammikuussa 2023 aloitin puolueosaston puheenjohtajana. Puolueosaston facebook-sivu kannattaa ottaa seurantaan.

https://hakametsandemarit.fi/

Toimin myös Edustajistossa Tampereella.

DEMARINAISET

Pirkanmaan Demarinaisten hallituksessa olen toiminut vuodesta 2022 ja sen myötä myös NYTKIS-toiminta on tullut tutuksi.

https://demarinaiset.fi/alueyhdistykset/pirkanmaa/