2015 Valtuustoaloite: Sääolosuhteiden huomioiminen uimalaiturien portaiden poistamisessa ja vuoropysäköinnin aikataulutuksessa.

Esitän, että Tampereen kaupungilla huomioitaisiin sääolosuhteet, eikä noudateta vuosittaista aikataulua (tai jokin muu syy) laiturien portaiden poistamisessa syyskaudella ja takaisin tuonnissa keväällä. 
Esitän, että syksyn sääolosuhteet huomioidaan, eikä portaita poisteta esim. lokakuun puolessa välissä.
Kyseeseen tulevat uimarannat, joissa ainoa mahdollisuus päästä järveen on portaiden käyttö. Sama asia koskee kevättä, ja portaiden tuontia takaisin. (Onko tarpeen poistaa portaita ollenkaan?)
On kuntalaisia, jotka haluavat käydä virkistävällä ja terveellisellä uinnilla siihen saakka kunnes jääpeite saavutetaan. He haluaisivat aloittaa uintiharrastuksen myös keväällä aikaisin jäiden lähdettyä. Aina ei tarvita uimakoppia saatikka saunaa uintiharrastuksen ylläpitoon luonnonjärvissä, vain portaat laiturilla.  
Jos portaat poistetaan, niin järveen meno, saatikka sieltä poistulo ei enää onnistu.
Tällainen uimaranta on esim. Halimasjärven uimaranta Atalassa. Talvesta ei ole tietoakaan ja jo kaksi kuukautta sitten poistettiin laiturin portaat. Syksy oli silloin parhaimmillaan.
Samalla esitän, että vuoropysäköintikilvet paljastetaan, tai toimitetaan paikalle kadunvarsille, vasta kun on tiedossa lunta ja todellinen tarve toistuvalle lumenauraukselle on todennäköistä.
Eteni yhdyskuntalautakuntaan 2.5.2017. Tämä asia eteni ja toteutui.

Kommentit

Jätä kommentti